Traditionele behandeling

Veel klachten en ziekten kunnen behandeld worden met Guasha. Door het verbeteren van de doorbloeding in het lichaam en het afvoeren van afvalstoffen verminderen de meeste klachten.

Bij de behandeling wordt een speciale guasha olie, bestaande uit diverse geneeskrachtige Chinese kruiden, op de huid aangebracht. Deze olie dient ook ter voorkoming van het beschadigen van de huid tijdens het schrapen. Op de plaats waarop de olie is aangebracht begint de therapeut dan met een speciale schraper te ‘schrapen’. De schraper is vervaardigd uit jade of andere natuursteen, hoorn of metaal. De huid wordt hierdoor rood en op de plaatsen waar blokkaden (afvalstoffen) zijn, verschijnen ‘bloeduitstortingen’ (sha) in de huid (niet op de huid). De kleur kan variëren van licht rood tot donkerrood, maar ook blauw, paars en zelfs zwart. Aan de kleur van de sha kan men zien of het een recente- of een chronische stagnering is. Hoe donkerder de vlek, hoe chronischer. Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

Indien men zich vaker laat behandelen met guasha, krijgt men steeds minder rode vlekken, wat betekent dat het lichaam gezonder wordt.
Het schrapen samen met de werking van de olie zorgt voor ontgifting van het lichaam. Het is dan ook raadzaam om nadien extra water te drinken!!

Guasha kan bij bijna alle klachten/ziekten worden toegepast. De lijst van klachten/ziekten die met Guasha behandeld kunnen worden bestaat o.a. uit : Alle pijnsyndromen; Nek- en Schouder- en rugklachten; Hoofdpijnen en migraine; RSI; Stress, Burn-out; Reumatische klachten; Astma; Verteringsstoornissen; Stofwisselingsstoornissen; Hoge bloeddruk; Chronische Vermoeidheid; Overgangsklachten

Guasha wordt meestal toegepast voor fysieke klachten, maar kan ook worden ingezet bij mentale/psychische klachten.

(Bron: www.guashatherapie.nl)