Afvalstoffen

Afvalstoffen zijn één van de grootste oorzaken van de meeste klachten en ziekten!

Afvalstoffen krijgen we binnen via ons voedsel, door stress/spanning, milieuvervuiling, elektro smog (tv, computer, gsm, enz.), medicatie, roken, alcohol, enz.

Afvalstoffen worden door ons lichaam weggezet op die plaatsen waar ze in de eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken. En dat is het bindweefsel, spieren en gewrichten. Maar langzaam aan slipt het bindweefsel dicht, spieren verzuren en gewrichten ontsteken. Er ontstaan pijn en klachten.

Doordat het bindweefsel dichtslibt, kunnen voedingsstoffen, die nodig zijn voor een goede stofwisseling, vanuit de bloedbaan minder goed de cellen bereiken. Doordat er minder voedingsstoffen opgenomen kunnen worden, krijgen de cellen ook minder zuurstof. De afvalstoffen die vrijkomen van de verbranding, die alsnog plaats vindt in de cellen, moeten terug via het bindweefsel naar de bloedbanen zodat deze de afvalstoffen weer kunnen worden afgevoerd. Maar ook deze afvalstoffen kunnen moeilijker de bloedbanen bereiken omdat het bindweefsel al zo vol zit met afvalstoffen. Dus slibt ons lichaam nog meer dicht. Energie kan niet goed meer stromen. 

In de Chinese geneeskunde is sprake van 3 stadia van ‘slechte Chi’ (= energie).

Het eerste stadium is de toxische (giftige) Chi, waar afvalstoffen en giftige resten zich ophopen in ons lichaam. Wanneer ze niet worden bestreden en we laten ze maar rustig hun gang gaan, dan kan dit resulteren in serieuze gezondheidsproblemen.

Het tweede stadium is de gestagneerde Chi. Dit wordt veroorzaakt door condities als gebrek aan beweging, chronische hart-, lever-, nier-, milt- en longproblemen en …..groot overgewicht. Deze trage of stilstaande energie gaat altijd gepaard met pijnen in verschillende delen van het lichaam..

Het derde stadium noemt men dode Chi. Dit is een stagnatie die al een heel lange tijd in het lichaam aanwezig is. Hierdoor is er in de weefsels ook een gebrek aan zuurstof ontstaan. Dode Chi kan zeer veel schade veroorzaken, het kan de groei van kankercellen stimuleren. Belangrijk hierbij is te weten dat kanker anaerobe is, wat betekent dat zij niet kan overleven waar veel zuurstof is. Kanker gedijt het beste waar te weinig zuurstof is.

 

(Bron: www.guashatherapie.nl)